ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

8/9/2017: Θα ενημερωθείτε από τη νέα δασκάλα της τάξης.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

8/9/2017

Από σήμερα νέα δασκάλα του τμήματος, του Στ΄3 πλέον, αναλαμβάνει η κ. Βέρα Φαραζούμη.

Η παλιά δασκάλα εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά και ευχαριστεί για την ως τώρα συνεργασία.

Τη Δευτέρα θα παραδοθεί στην κ. Βέρα το ταμείο της τάξης (50 ευρώ και 2 λεπτά).

Σημειώστε επίσης ότι ο Αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα, 11/9, ώρα 9 το πρωί ενώ στις 7 το απόγευμα οι γονείς θα ενημερωθούν από το νέο διευθυντή του σχολείου, κ. Ηλία Τρώντσιο.

Από Τρίτη κανονικά σχολείο! Με τσάντες που θα γεμίσουν από τα νέα βιβλία. Και στην ίδια αίθουσα την περσινή!

Σάββατο, 10 Σεπτεμβρίου 2016

ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Αγαπητοί γονείς, αγαπητοί μαθητές,


Σας καλωσορίζουμε στο ιστολόγιο που δημιουργήσαμε για το Ε΄3 τμήμα του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης και για το σχολικό έτος 2016 - 2017.

Ταυτόχρονα ευχόμαστε σε όλους ΚΑΛΗ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ! Με υγεία και χαρά και καλή πρόοδο στα παιδιά!

Και βεβαίως βρίσκουμε την ευκαιρία να σας ενημερώσουμε για τα ακόλουθα σημαντικά θέματα:

ΝΕΑ ΔΑΣΚΑΛΑ - ΝΕΑ ΑΙΘΟΥΣΑ

Σύμφωνα με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Σμύρνης αυτή τη χρονιά, 2016 - 2017, δασκάλα του Ε΄3 τμήματος ορίστηκε η Μαρία Λαμπρίδου, παλιά δασκάλα του σχολείου που πέρυσι είχε το Β΄1, στη θέση του κ. Παναγιώτη Αμανατίδη  και καθώς οι δάσκαλοι δεν επιτρέπεται να διδάσκουμε στο ίδιο τμήμα πέραν της διετίας.

Αίθουσα του τμήματος θα είναι η απέναντι από το γραφείο των εκπαιδευτικών:

Τα Αγγλικά θα τα διδάξει φέτος η μις Λούσι Ονικιάν ενώ τη Φυσική Αγωγή θα συνεχίσει να τη διδάσκει η κ. Ελένη Δημητριάδη.

Ένας νέος μουσικός ήρθε φέτος στο σχολείο μας, στη θέση του κ. Νικολόπουλου που πήρε μετάθεση.  Παρόμοια παρουσιάστηκαν και ανέλαβαν υπηρεσία οι καθηγήτριες που θα διδάξουν τη 2η ξένη γλώσσα (Γερμανικά - Γαλλικά) ανάλογα με τις δηλώσεις των μαθητών κάθε τμήματος.

Σε αναμονή όμως βρισκόμαστε για τοποθέτηση καθηγητών που θα διδάξουν Εικαστικά (1 ώρα την εβδομάδα)  και Πληροφορική (1 ώρα την εβδομάδα). Σχετικοί διορισμοί έχουν γίνει και πιθανόν ως τη Δευτέρα να ξέρουμε περισσότερα.

Υπενθυμίζουμε ότι φέτος τα μαθήματα θα τελειώνουν στις 13.15 αντί για 14.00 που τελείωναν πέρυσι. Αμέσως μετά θα αρχίζει το πρόγραμμα του Ολοήμερου - για όσα παιδιά του σχολείου έχουν δηλώσει συμμετοχή σ' αυτό.

Αναλυτικά το νέο ωρολόγιο πρόγραμμα όλων των δημοτικών σχολείων της χώρας μας (από 6/θέσια και άνω)  είναι το ακόλουθο:


Η έναρξη των μαθημάτων παραμένει όπως πέρυσι: Υποδοχή μαθητών από τις 8.00 ως τις 8.10. Αμέσως μετά θα χτυπά το κουδούνι και θα γίνεται η πρωινή προσευχή καθώς και τυχόν ανακοινώσεις προς τους μαθητές.

Το πρώτο κουδούνι για φέτος θα ακουστεί το πρωί της Δευτέρας, 12 Σεπτεμβρίου 2016, ώρα 9! Είναι η ώρα που θα πραγματοποιηθεί ο Αγιασμός από ιερέα της ενορίας μας.  Αμέσως μετά οι μαθητές θα αναχωρήσουν με τη βοήθεια των γονέων τους για το σπίτι.

Την Τρίτη, πρώτη ημέρα των μαθημάτων, θα μοιραστούν τα καινούργια βιβλία. Οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τη σάκα τους για να μπορέσουν να τα μεταφέρουν. Την ίδια μέρα θα ενημερωθούν από τη δασκάλα τους και για το προσωρινό πρόγραμμα μαθημάτων των πρώτων ημερών καθώς και για τα απαραίτητα σχολικά εφόδια (τετράδια κλπ).

Από την πρώτη μέρα των μαθημάτων  τα παιδιά θα πρέπει να έχουν μαζί τους:

- Κασετίνα με τα ακόλουθα: Μολύβι, γόμα, ξύστρα
- Ένα πρόχειρο τετράδιο

Σημειώνουμε ότι οι μαθητές του τμήματος παραμένουν οι "ίδιοι" όπως πέρυσι και συνολικά είναι 24 παιδιά.  Ελπίζουμε όλοι να πέρασαν ένα όμορφο καλοκαίρι και να γυρίσουν στην αγκαλιά του σχολειού μας γεμάτοι όρεξη για τη συνέχεια του ταξιδιού της γνώσης.

Η Πέμπτη τάξη έχει ανεβασμένες απαιτήσεις και από αρκετούς θεωρείται η πιο δύσκολη τάξη του δημοτικού σχολείου. Για τούτο όμως και η πιο ενδιαφέρουσα...

Οι δυσκολίες αφορούν αφενός τη Γλώσσα και τα Μαθηματικά που η ύλη τους αρχίζει σιγά σιγά να θυμίζει Γυμνάσιο αλλά και την εισαγωγή νέων μαθημάτων όπως η Φυσική, η Γεωγραφία,  η Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή και βεβαίως η 2η ξένη γλώσσα...

Παράλληλα τα παιδιά μπαίνουν στην εφηβεία. Κι αυτό είναι μεν καλό αλλά και δημιουργεί νέες δυσχέρειες.

Ένας επιπλέον αρνητικός παράγοντας για την Πέμπτη δημοτικού είναι η έναρξη της αριθμητικής βαθμολογίας. Κι ακόμη χειρότερα η σύνδεσή της (με τα ως τώρα δεδομένα) με την επιλογή σημαιοφόρου στην Έκτη τάξη και παραστατών.

Για να αποφύγουμε τους παραπάνω σκοπέλους και να προστατεύσουμε το θετικό κλίμα του ταξιδιού μας, προτείνουμε τα ακόλουθα:

- Αποφυγή απουσιών. 
- Έγκαιρη πρωινή προσέλευση στο σχολείο.
- Συχνή και ουσιαστική συνεργασία γονέων και κηδεμόνων με τους εκπαιδευτικούς. 

Και κυρίως: Όρεξη από τους μαθητές για μάθηση! Αληθινή μάθηση. Κι όχι απλά για το βαθμό ή για το μπράβο των μεγάλων.

Εν αναμονή της έναρξης της χρονιάς και της συνεργασία μας

Η δασκάλα του Ε΄3

Μαρία Λαμπρίδου

1 σχόλιο: