ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΓΟΝΕΙΣ

8/9/2017: Θα ενημερωθείτε από τη νέα δασκάλα της τάξης.

ΑΚΟΥΣΑΤΕ! ΑΚΟΥΣΑΤΕ!


Τα νέα μας:

8/9/2017

Από σήμερα νέα δασκάλα του τμήματος, του Στ΄3 πλέον, αναλαμβάνει η κ. Βέρα Φαραζούμη.

Η παλιά δασκάλα εύχεται σε όλους καλή σχολική χρονιά και ευχαριστεί για την ως τώρα συνεργασία.

Τη Δευτέρα θα παραδοθεί στην κ. Βέρα το ταμείο της τάξης (50 ευρώ και 2 λεπτά).

Σημειώστε επίσης ότι ο Αγιασμός θα γίνει τη Δευτέρα, 11/9, ώρα 9 το πρωί ενώ στις 7 το απόγευμα οι γονείς θα ενημερωθούν από το νέο διευθυντή του σχολείου, κ. Ηλία Τρώντσιο.

Από Τρίτη κανονικά σχολείο! Με τσάντες που θα γεμίσουν από τα νέα βιβλία. Και στην ίδια αίθουσα την περσινή!

Σάββατο, 22 Οκτωβρίου 2016

Μάθημα Θρησκευτικών 21/10

Τα κείμενα που χρησιμοποιήθηκαν στο χτεσινό μάθημα των Θρησκευτικών:

  2. Κανόνες συμβίωσης σε όλον τον κόσμο (Ανθρώπινα δικαιώματα) 

 Τα ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται ως θεμελιώδη δικαιώματα που κάθε άτομο δικαιούται από τη στιγμή της γέννησής του, απλώς και μόνο επειδή είναι ανθρώπινο ον. Προστατεύονται από το εθνικό και διεθνές δίκαιο και περιλαμβάνουν δικαιώματα όπως το δικαίωμα στη ζωή και την ελευθερία, την ελευθερία σκέψης και έκφρασης, καθώς και την ισότητα απέναντι στον νόμο. Στα ανθρώπινα δικαιώματα περιλαμβάνονται το δικαίωμα στην εργασία, το δικαίωμα στην υγεία, το δικαίωμα στην τροφή, το δικαίωμα στην κατοικία, το δικαίωμα στην ιατρική περίθαλψη, το δικαίωμα στην εκπαίδευση και το δικαίωμα συμμετοχής στον πολιτισμό.

ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΟΗΕ (1948)

ΑΡΘΡΟ 1 'Ολοι οι άνθρωποι γεννιούνται ελεύθεροι και ίσοι στην αξιοπρέπεια και τα δικαιώματα 

ΑΡΘΡΟ 2 Κάθε άνθρωπος δικαιούται να επικαλείται όλα τα δικαιώματα και όλες τις ελευθερίες που προκηρύσσει η παρούσα Διακήρυξη, χωρίς καμία απολύτως διάκριση, ειδικότερα ως προς τη φυλή, το χρώμα, το φύλο, τη γλώσσα, τις θρησκείες, τις πολιτικές ή οποιεσδήποτε άλλες πεποιθήσεις, την εθνική ή κοινωνική καταγωγή, την περιουσία, τη γέννηση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση. 

 ΑΡΘΡΟ 3 Κάθε άτομο έχει δικαίωμα στη ζωή, την ελευθερία και την προσωπική του ασφάλεια. 

ΑΡΘΡΟ 4 Κανείς δεν επιτρέπεται να ζει υπό καθεστώς δουλείας, ολικής ή μερικής. Η δουλεία και το δουλεμπόριο υπό οποιαδήποτε μορφή απαγορεύονται. 

 ΑΡΘΡΟ 7 'Ολοι είναι ίσοι απέναντι στον νόμο και έχουν δικαίωμα σε ίση προστασία του νόμου, χωρίς καμία απολύτως διάκριση. 

 ΑΡΘΡΟ 9 Κανείς δεν μπορεί να συλλαμβάνεται, να κρατείται ή να εξορίζεται αυθαίρετα 

 ΑΡΘΡΟ 16 
1. Από τη στιγμή που θα φθάσουν σε ηλικία γάμου, ο άνδρας και η γυναίκα, χωρίς κανένα περιορισμό εξαιτίας της φυλής, της εθνικότητας ή της θρησκείας, έχουν το δικαίωμα να παντρεύονται και να ιδρύουν οικογένεια. Και οι δύο έχουν ίσα δικαιώματα ως προς τον γάμο, κατά τη διάρκεια του γάμου και κατά τη διάλυσή του. 

 ΑΡΘΡΟ 18 Κάθε άτομο έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της σκέψης, της συνείδησης και της θρησκείας. Στο δικαίωμα αυτό περιλαμβάνεται η ελευθερία για την αλλαγή της θρησκείας ή πεποιθήσεων, όπως και η ελευθερία να εκδηλώνει κανείς τη θρησκεία του ή τις θρησκευτικές του πεποιθήσεις, μόνος ή μαζί με άλλους, δημόσια ή ιδιωτικά, με τη διδασκαλία, την άσκηση, τη λατρεία και με την τέλεση θρησκευτικών τελετών. 

 ΑΡΘΡΟ 19 Καθένας έχει το δικαίωμα της ελευθερίας της γνώμης και της έκφρασης 

 ΑΡΘΡΟ 22 Κάθε άτομο, ως μέλος του κοινωνικού συνόλου, έχει δικαίωμα κοινωνικής προστασίας 

ΑΡΘΡΟ 23 1. Καθένας έχει το δικαίωμα να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα το επάγγελμά του, να έχει δίκαιες και ικανοποιητικές συνθήκες δουλειάς και να προστατεύεται από την ανεργία. 

 ΑΡΘΡΟ 24 Καθένας έχει το δικαίωμα στην ανάπαυση, σε ελεύθερο χρόνο, και ιδιαίτερα, σε λογικό περιορισμό του χρόνου εργασίας και σε περιοδικές άδειες με πλήρεις αποδοχές. 


 Το δικαίωμα στην εκπαίδευση 

Καθένας έχει δικαίωμα στην εκπαίδευση. Η εκπαίδευση πρέπει να παρέχεται δωρεάν, τουλάχιστον στη στοιχειώδη και βασική βαθμίδα της. Η στοιχειώδης εκπαίδευση είναι υποχρεωτική. Η τεχνική και επαγγελματική εκπαίδευση πρέπει να εξασφαλίζεται για όλους.

___________________________

Αναφορά στους κανόνες είχε γίνει και στο παλιό πρόγραμμα του μαθήματος και με βάση το πρώτο μάθημα του βιβλίου που μοιράστηκε στους μαθητές. Μπορείτε να το δείτε το παλιό βιβλίο αναρτημένο εδώ:

http://ebooks.edu.gr/modules/ebook/show.php/DSDIM-E101/701/4611,22147/

ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΤ' ΟΙΚΟΝ: 

Στα παιδιά ανατέθηκε ο προβληματισμός σχετικά με το δικαίωμα στην εκπαίδευση. Αν ισχύει σήμερα στη δική τους εκπαίδευση. Είναι δωρεάν; Παρέχεται στον καθένα; Στο τετράδιο των Θρησκευτικών πρέπει να καταγράψουν συγκεκριμένα επιχειρήματα - στοιχεία.

Ολόκληρο το κείμενο της 2ης ενότητας των Θρησκευτικών το έχουμε αναρτήσει στο φόρουμ (προβλέπονται συνολικά 4 δίωρα για τη διδασκαλία ολόκληρης της ενότητας):

http://mikrateratakia.forumotion.com/t237-topic#1330

Το επόμενο μάθημα Θρησκευτικών, λόγω και της αργίας της 28ης Οκτωβρίου, προβλέπεται να γίνει στις 11 Νοεμβρίου 2016.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου